Verrassende vondst tijdens huisrenovatie

Gepubliceerd op 02/03/2021
Advertentie

Tijdens het verbouwen van hun jaren 40-huis, deed een echtpaar uit Ohio een wel hele bijzondere ontdekking. Na een zeer voorspoedige renovatie van de eerste en tweede verdieping, was het de beurt aan de kelder. Het echtpaar had nooit kunnen vermoeden dat zij een ontdekking met grote gevolgen zouden doen en dat dit hun leven voorgoed zou veranderen.

De sloop

Nadat het stel de eerste en tweede verdieping onder handen hadden genomen, was het nu tijd voor de kelder. Hier zouden zij het minst gebruik van maken. De kelder liep alleen niet zo voorspoedig, het schoonmaken nam behoorlijk wat tijd in beslag. Om de haverklap vond het stel dingen die vraagtekens opriepen. Het stel had nooit het vermoeden gehad dat zij uiteindelijk contact zouden moeten opnemen met de FBI.

Onverwachte Vondst Tijdens Woningrenovatie

De sloop

Afbreken

Het stel had besloten een aantal muren uit te breken om wat meer ruimte te creëren in de kelder. De man begon met het slopen van de muren en kwam tot zijn verbazing graffiti tegen die op de muren gespoten waren. De graffiti was nog maar het begin van een wonderbaarlijke reis ontdekkingen, waar het stel zich op dat moment nog niet van bewust was.

Screenshot 3

Afbreken

Het behang

Door de ontdekking van de graffiti besloot het stel eerst het behang van de muren te verwijderen om vervolgens verder te gaan met de sloop. Maar tot hun grote verbazing troffen zij afschrikwekkende tekeningen en teksten aan. Het stel had nog geen idee dat deze ontdekking grote gevolgen zou hebben.

Screenshot 63

Het behang

Verder onderzoeken

De man besloot de kelder verder te onderzoeken na de ontdekking van de schokkende teksten en tekeningen. Niet alleen de muren werden verder onderzocht, maar ook het plafond nam hij onder handen. Het plafond en de ondervloer werden opengebroken, waar de man vervolgens vreemde objecten vond die perfect pasten tussen de spanten. De man moest met veel kracht en uithoudingsvermogen het object naar zich toetrekken.

Stuck In The Ceiling

Verder onderzoeken

Documenteren

Na de eerdere ontdekkingen van de man, besloot hij alles te documenteren op camera, voor het geval hij nog meer ontdekkingen zou doen. De man was erg nieuwsgierig of hij nog meer tegen zou komen en ging vol goede moed verder met het uitruimen en schoonmaken van de kelder. Geen hoekje zou hij overslaan.

Screenshot 18

Documenteren

Vreemd object

Voordat de man verder kon met het afscheuren van het plafond, moest hij eerst de muren nog gedeeltelijk afbreken. Hij wist niet hoe gauw hij de muren moest afbreken om eindelijk verder te kunnen gaan met het plafond. Maar de man kon zijn ogen niet geloven, nu dat hij het vreemde object beter kon bekijken, zag hij dat het object gewoon een koffer bleek te zijn!

Screen Shot 2018 10 10 At 12.18.31 PM

Vreemd object

De koffer

De koffer was groen/grijs van kleur en zag er heel oud uit. Het kon weleens net zo oud zijn als het huis zelf. Maar waarom zou iemand een koffer zo goed verstoppen? Zou het dan nooit de bedoeling zijn geweest om de koffer te vinden? De man was erg verbaasd over het gewicht van de koffer. Hij was ontzettend nieuwsgierig naar de inhoud van de koffer.

Waiting For The Reveal

De koffer

Voorzichtig

Het was erg moeilijk voor de man om zijn nieuwsgierigheid te bedwingen. Hij kon niet stoppen met fantaseren over wat er wel niet in de koffer zou kunnen zitten. De man had het voorgevoel erg voorzichtig te moeten zijn met de koffer. En omdat hij alleen thuis was, besloot hij te wachten met het openen tot zijn vrouw thuis zou komen. Hij nam even diep adem en ging verder met de schoonmaak van de kelder.

Screenshot 83

Voorzichtig

In spanning afwachten

Terwijl de man verder ging met de schoonmaak, dwaalden zijn ogen steeds terug naar de koffer. Hij besloot zijn vrouw te bellen en vertelde haar in het kort wat hij gevonden had. De man wilde niet alleen dat zijn vrouw alles mee zou maken, maar hij wilde haar er graag ook bijhebben voor de veiligheid. De man wachtte in spanning af tot zijn vrouw thuis kwam.

Screenshot 5

In spanning afwachten

Inspectie

Tijdens het wachten op zijn vrouw, begon de man de koffer eens goed te inspecteren. Hij was zo nieuwsgierig naar de inhoud van de koffer. Hij kon niet stoppen met fantaseren wat er in zou kunnen zitten en wat het verhaal achter de koffer is. Wie zou het hier verstopt hebben en waarom? Zouden zij hier ooit achterkomen?

Screenshot 10

Inspectie

Waardevol

De man was er heilig van overtuigd iets heel waardevols in de koffer aan te treffen. Waarom zou het anders zo verschrikkelijk goed verstopt zijn? De man had nog steeds geen idee wat erin zat, maar één ding wist hij zeker, het moest iets kleins en zwaars zijn.

Big Dreams In A Little Suitcase

Waardevol

Opwinding

De tijd leek niet vooruit te gaan voor de man, hij kon zijn opwinding nog moeilijk bedwingen. Eindelijk hoorde hij zijn vrouw thuis komen en hij rende op haar af. Hij vertelde vol enthousiasme, in details wat hij gevonden had en trok haar mee om de koffer te laten zien.

Maybe It Was Nothing

Opwinding

Feestdagen

Het leken wel feestdagen voor het stel, zij mochten iets uitpakken waar ze totaal niks vanaf wisten. Beide waren laaiend enthousiast, maar wisten dat ze dit met de nodige voorzichtigheid moesten aanpakken. Zij zaten ineengedoken, te brainstormen wat er wel niet in de koffer zou kunnen zitten. Ze kwamen op genoeg ideeën, maar nooit hadden ze durven dromen hetgene aan te treffen wat zij aantroffen.

Screenshot 8

Feestdagen

Hoge verwachtingen

In eerste instantie had de man hoge verwachtingen van wat er in de koffer kon zitten. Maar hij geloofde nooit dat hem iets groots zou overkomen en zijn verwachtingen namen langzaam af. Misschien heeft iemand de koffer daar gewoon voor de grap verstopt? Of misschien was het gewoon een verzameling oude kaarten, munten of postzegels?

Screenshot 10

Hoge verwachtingen

De onthulling

Door het lange brainstormen, was de spanning te snijden bij het stel. Zij besloten de koffer heel voorzichtig te openen. Toen zij de koffer opendeden, leek het in eerste instantie helemaal niks bijzonders te zijn. Het waren wat stapels vetvrij papier omhuld door rechthoekige voorwerpen. Dit waren waarschijnlijk de laatste momenten voor het stel dat hun leven nog normaal was.

Big Dreams In A Little Suitcase (1)

De onthulling

Vetvrij papier

De bundels waren gewikkeld in vetrij papier, voorzichtig haalden zij alle bundels uit de koffer en haalden zij het vetvrije papier eraf. Langzaam realiseerde het stel wat er nou eigenlijk in de koffer zat. Zij hadden veel kunnen bedenken van te voren, maar dit hadden zij in hun wildste dromen niet gedacht.

Screenshot 12

Vetvrij papier

Biljetten

Het waspapier zat goed gewikkeld om de bundels, het stel moest heel voorzichtig te werk gaan. Toen zij de eerste bundel uit het waspapier gewikkeld hadden, konden ze goed zien wat het nou eigenlijk was. Deze bundel was een enorme stapel biljetten van € 20 euro. Zij waren té enthousiast om te tellen hoe veel het er waren. Zouden de andere bundels ook geld bevatten?

Unwrapping The Mystery

Biljetten

Heel oud

Het stel begon voorzichtig aan het uitpakken van de tweede bundel en al snel realiseerden zij dat ook deze bundel een stapel biljetten was. Het stel had geen benul van het totaalbedrag wat voor hun lag. Zij waren zo met stomheid geslagen dat zij even de tijd namen om de biljetten eens goed te bekijken. Hier zagen zij dat alle biljetten heel oud waren.

Screenshot 1

Heel oud

Paniek

Het stel stond voor een koffer met duizenden biljetten van € 20 euro toen de paniek toe begon te slaan. Dit is niet iets wat je dagelijks vindt en zij wisten niet wat ze ermee moesten doen. Zij besloten om ook hier alles vast te leggen op camera, voor het geval dat..

Full Of Money

Paniek

Meer bundels

Omdat het stel alles vastlegden op camera, besloten ze verder te gaan met het uitpakken van de bundels. Zij namen een diepe zucht en begonnen de andere bundels los te maken van het waspapier. Zouden zij in deze bundels iets veel waardevollers vinden? Zouden misschien alle bundels uit € 20 euro biljetten bestaan? Het stel was heel erg benieuwd.

Screenshot 13

Meer bundels

Overtuiging

Gehaast maar met de nodige voorzichtigheid ging het stel verder met het verwijderen van het waspapier. Zij waren vol in de overtuiging hetzelfde aan te treffen. Maar tot hun grote verbazing was de inhoud niet hetzelfde. Het waren dan wel biljetten, maar dit keer waren het biljetten van € 50 euro en € 100 euro! Ook deze biljetten waren erg oud, dus de waarde ervan wisten zij niet.

And More Money

Overtuiging

Verhaal

Toen het stel de tweede bundel openmaakte, zagen zij dat dit allemaal biljetten van € 50 euro waren. Maar het stopte hier niet, de derde bundel bevatte biljetten van € 100 euro! Het stel sloeg achterover van verbazing. Waarom zou iemand zó veel geld willen verstoppen? Wat voor verhaal zit hier achter? Het stel zat vol vragen maar wist niet hoe zij aan de antwoorden konden komen.

Full Of Money

Verhaal

Lachen

Het stel schoot in de lach, ze wisten niet meer hoe ze hierop moesten reageren. Dit kon niet anders dan een grap zijn, dachten ze. Niemand zou zoveel geld verbergen om er vervolgens niks mee te doen. Terwijl ze naar het geld bleven kijken, ging de lol er een beetje vanaf en begon het tot ze door te dringen dat hier wel een veel groter verhaal achter zou moeten zitten.

Screenshot 15

Lachen

Ander tijdperk

De biljetten zijn van jaren terug, helemaal terug tot de jaren ’20 en ’30. Omdat de biljetten al zo oud waren, had het stel geen idee van zijn waarde. Ze bleven verder fantaseren over het verhaal achter het geld. Het kwam uit zo een andere tijdperk, hun fantasie ging er op los.

Screenshot 16

Ander tijdperk

Inhoud

Het stel haalde alles uit de koffer, zo vonden ze geld, sieraden en wat andere prulletjes. Zij bekeken alles eens goed en het werd ze heel duidelijk dat alles, van koffer tot inhoud, ontzettend oud was. Het stel wilde alles weten over hun vondst, maar wisten niet hoe ze hier achter konden komen.

Life Changing

Inhoud

Op de bodem

Het stel zag dat zij iets over het hoofd gezien hadden. Op de bodem van de koffer lag een krant, zij wisten zeker dat dit een krant uit die tijd zou moeten zijn. Zij pakten de geel geworden krant uit de koffer en keken naar de datum. Weer vielen ze achterover van verbazing en ze bleven in stilte naar de krant staren.

Dating The Cash

Op de bodem

Meer informatie

Het was ongelooflijk hoe oud deze krant was. De krant kwam uit een oud tijdschrift dat de Cleveland Plain Dealer heette en was van 25 Maart 1951! Vol ongeloof bekeken zij de krant en hoopten misschien meer informatie te kunnen vinden. Ieder artikel werd doorgelezen opzoek naar informatie.

Screenshot 2

Meer informatie

Verdwijning

Het stel struikelde over een artikel wat wellicht met de verdwijning van het geld te maken kon hebben. Zij lazen het artikel opnieuw en opnieuw, maar ze konden het niet helemaal begrijpen. Zij konden gewoon niet geloven wat zij gevonden hadden. Nu was de vraag, wat moesten ze hiermee doen? En hoeveel waarde zou het geld nog hebben?

A Pleasant Surprise

Verdwijning

Sterrenrekening

Het stel was zo flabbergasted door hun ontdekkingen en staarden naar de dikke stapels biljetten. Tot hun grote verbazing zagen zij dat de het grootste gedeelte van het geld uit sterrenrekeningen bestond. Dat betekende dat het geld nooit zijn weg op de markt heeft gekregen en dat terwijl het al meer dan 70 jaar oud is!

Screenshot 4

Sterrenrekening

Advocaat

Het stel besloot contact op te nemen met een advocaat om het totaalbedrag van de koffer in te schatten. Toen de advocaat liet weten hoeveel geld de inhoud van de koffer nog waard was, stonden zij perplex. De inhoud van de gevonden koffer had een totaalwaarde van € 20.000 euro! Zij konden hun geluk niet op!

Screenshot 8 (1)

Advocaat

Genoeg is genoeg

Het stel heeft de hele week met advocaten gezeten en daarnaast natuurlijk wat feest gevierd. Deze week hebben ze niet veel aan de verbouwing gedaan, want ze moesten even flink bijkomen van de enorme schok. Ze waren ontzetten blij met het gevonden geld, maar na een week was het tijd om weer verder wat aan het huis te doen. Alleen wist het stel nog niet dat dit nog maar het begin was van hun bevindingen.

Back To Work

Genoeg is genoeg

Een tweede koffer

Omdat het stel de verbouwing zelf deden, was het tijd om de koppen weer even bij elkaar te steken. Ze moesten wel door. De man dook opnieuw de kelder in en ging verder met het plafond. Het duurde niet lang tot de man weer een koffer vond. Hij kon niet geloven wat hij zag, zou dit weer een koffer vol geld zijn?

Screenshot 54

Een tweede koffer

Weer alleen

Hoe had hij deze koffer over het kunnen zien? Weer was de man alleen thuis toen hij de tweede koffer vond. De man wist niet hoe gauw hij zijn vrouw moest bellen om het nieuws te vertellen. Zij waren lang niet vergeten wat er in de eerste koffer zat, zou er in deze tweede koffer dan weer een smak geld zitten? De vrouw kon niet geloven wat zij hoorde en haastte zich naar huis.

Heavier Than The First

Weer alleen

Toekomst

Gelukkig legde de man nog steeds alles vast op camera, want hij wist niet dat hij hier eigenlijk aan iets heel verrassends werkte voor in de toekomst. Net zoals de eerste koffer, lag deze ook goed verstopt. Weer moest de man reiken en klimmen om de koffer naar zich toe te kunnen trekken.

More Things To Uncover

Toekomst

Goede moed

De renovatie van de kelder liep niet zo voorspoedig als de eerste en tweede verdieping. De kelder was inmiddels in een half afgewerkte staat, dat zij het zo echt niet achter konden laten. De verbouwing moest door. Vol goede moed gingen zij verder aan de kelder, wie weet wat ze nog meer tegen zouden komen.

Screenshot 1 (1)

Goede moed

FBI

Het idee dat zij nog veel meer zouden vinden in de kelder, zorgde voor enige twijfel of zij wel verder moesten gaan met de verbouwing. Maar de kelder was inmiddels in zo een staat, dat het niet zo achter gelaten kon worden. Het stel wist dat zij de FBI moesten inschakelen, maar besloten hier nog even mee te wachten. Ze legden immers de hele renovatie vast op camera.

Screenshot 6

FBI

Zij moesten door

De kelder moest af, zij moesten wel door. Het duurde niet lang of zij kwamen alweer zo iets onverwachts tegen, dat zij de FBI wel moesten contacteren. Maar nogmaals besloten zij dit niet te doen en gingen door met de renovatie van de kelder.

The New Suitcase

Zij moesten door

Twee koffers

Toen de vrouw thuis kwam van werk, verspilden zij geen moment met het openmaken van de tweede koffer. Ook deze koffer zat weer vol bundels gewikkeld in waspapier. Met de nodige voorzichtigheid haalden zij het waspapier weer van de bundels af. Het totaalbedrag van de twee koffers is abnormaal!

And The Wait Is Over

Twee koffers

Nieuwsgierig

Het stel had nooit gedacht iets te vinden tijdens hun huisrenovatie, maar na de vondst van de eerste koffer dachten zij dat dit het wel was. Nooit hadden zij verwacht een tweede koffer te vinden. Het stel was ontzettend nieuwsgierig naar de inhoud van de tweede koffer.

Screenshot 12

Nieuwsgierig

Kopietje

De tweede koffer was een kopietje van de eerste koffer, dus het kon niet anders zijn dat ook hier geld in zat. Alleen was de tweede koffer wel een stuk zwaarder dan de eerste. Toen zij de koffer openden, bleek het al gauw niet om dezelfde inhoud te gaan. Deze tweede koffer had geen bundels met contante biljetten.

Screenshot 93

Kopietje

Meer vinden

Zou het stel meer vinden naarmate zij verder zouden gaan met de verbouwing? De man wachtte weer tot zijn vrouw thuis zou komen om de koffer te openen. Dit keer was er geen tijd voor brainstormen en fantaseren, zij gingen nu meteen op de koffer af.

Screenshot 4

Meer vinden

Geen moment te verliezen

Het stel kon hun geluk niet op. De tweede koffer leek precies op de eerste, dus dan zou er toch wel hetzelfde in moeten zitten? Zodra de vrouw thuis kwam was er geen moment meer te verliezen, ze moesten weten wat er in de koffer zat.

03ced40a E193 49e2 8fda 3f83ff460927

Geen moment te verliezen

De tweede verdieping

Toen het stel bezig was met de renovatie van de tweede verdieping, kwamen zij een deur tegen. Hier stonden ze verder niet zo bij stil, maar na alle gevonden koffers hadden ze ook hier hun vraagtekens bij. Het stel haastte hun weg naar boven om vervolgens een geheim gebied te vinden achter de deur.

A Secret Door

De tweede verdieping

Nog belangrijker

De tweede vondst was nog veel belangrijker dan de eerste vondst. Dus wat zouden ze nu weer aantreffen? Was dit iets van nog grotere waarde? Hoeveel verrassingen zou het stel nog tegen komen in hun huis? Vanaf het moment dat zij aan de kelder begonnen zijn, hield het gewoon niet op.

Ceiling2031 1024x576

Nog belangrijker

Rijk

Omdat de tweede koffer ook weer vol geld zat, besloot het stel dezelfde advocaat in handen te nemen voor de taxatie. Ze waren ontzettend benieuwd hoeveel het dit keer zou zijn want deze koffer was wel zwaarder. Vol spanning wachtten zij af tot de avocaat bekend maakte dat de tweede koffer een waarde had rond de € 40.000 euro! Zomaar, in één klap, stinkend rijk!

What They Found There

Rijk

Motivatie

Het stel was zeer gemotiveerd om door te gaan met de verbouwing van de kelder. Blijkbaar zat hun huis vol verrassingen, wie weet wat ze nog meer zouden tegenkomen. Vol enthousiasme ging het stel verder aan de verbouwing van de kelder.

Screenshot 7

Motivatie

FBI coördinatie

Nooit had het stel gedacht dat zij de renovatie van hun huis eigenlijk met de FBI hadden moeten coördineren. Terwijl zij verder gingen met de verbouwing van de kelder, konden zij niet anders dan te bedenken wat ze nog allemaal tegen zouden komen.

Screenshot 19

FBI coördinatie

Alles werd onderzocht

Na al het geld wat het stel gevonden heeft, hadden zij een flink portie motivatie om door te gaan met de verbouwing. Geen enkel hoekje, kiertje of gaatje werd overgeslagen, alles werd onderzocht. Maar al gauw wist het stel waar zij zoeken moesten en waren toen niet meer te stoppen.

Screenshot 4 (1)

Alles werd onderzocht

De makelaar

Toen het stel het huis kocht, had de makelaar hun al geïnformeerd over een deur bij de boiler. Het stel heeft hier verder niks achter gezocht, maar vond het nu toch maar eens tijd om te gaan kijken. Misschien dat er nog iets ontzettend waardevols achter deze deur ligt.

Screenshot 9

De makelaar

Verkooptruc

Het stel haastte zich naar de deur bij de boiler, keken elkaar aan en namen een diepe zucht. Voorzichtig deden ze de deur open en namen ze een kijkje. Wat voelde het stel zich toen bedrogen. De kamer voor de boiler bleek gewoon een verkooptruc te zijn. Hij probeerde waarschijnlijk het stel te doen denken dat dit huis niet meer dan normaal was.

Another Big Mystery

Verkooptruc

Advertentie