Deze zuiveringszout hacks kent u nog niet!

Gepubliceerd op 01/06/2021
Advertentie

Iedereen kent het wel, ´Baking soda´. Maar wat is baking soda nou eigenlijk? Baking soda is een soda-bicrbonaat. Wij kennen het als een alledaags huishoudelijk product die nuttig is als toevoeging bij het bakken. Maar er is veel meer wat er met dit product gedaan kan worden. Zuiveringszout is een ingrediënt dat in veel huishoudelijke producten wordt gebruikt én het heeft veel voordelen voor de gezondheid. Hieronder hebben wij 25 hacks genoemd hoe zuiveringszout gebruikt kan worden.

Screenshot 75

Deze zuiveringszout hacks kent u nog niet!

Pesticiden

Pesticiden komen voor op bijna alle groenten en fruit, daarom wassen wij de producten ook vooraf. De beste manier op van de pesticiden af te komen, is eigenlijk door zuiveringszout te gebruiken. Doe je groenten en fruit in een kom met één theelepel zuiveringszout per twee kopjes water. Of schrobben met een vochtige spons, kan natuurlijk ook!

Groenten En Fruit

Pesticiden

Tapijt

Vlekken in je tapijt? Geen zorgen! Vlekken kunnen nu makkelijk verwijdert worden door zuiveringszout erop te strooien. Heel eenvoudig, strooi wat zuiveringszout over de vlek en giet er heet water overheen. Laat het mengsel vervolgens een nacht intrekken en stofzuig het dan voor het beste resultaat. Wanneer het een hardnekkige vlek is, herhaal dit dan een paar keer. Wat een goedkope oplossing!

Screenshot 38

Tapijt

Mondhygiëne

Tanden poetsen is niet altijd genoeg voor iedereen. Sommige mensen hebben net even wat extra’s nodig. Mondwater is de perfecte manier om de uiteinden van je mond te bereiken waar een tandenborstel niet komen kan. Zuiveringszout doet je adem weer fris ruiken én het heeft een antibacteriële en antimicrobiële werking. Het is heel makkelijk om te maken en er is maar een halve theelepel zuiveringszout voor nodig!

Screenshot 115

Mondhygiëne

Deodorantsupplement

Zuiveringszout is een gemakkelijke manier geurtjes te verwijderen. Vandaar ook goed te gebruiken als deodorantsupplement, voor degene die hun lichaam liever niet blootstellen aan chemicaliën. Om een deodorantsupplemt te maken is het enige wat er nodig is, is een beetje zuiveringszout en water. Wrijf het mengsel onder de armen en het ruikt weer heerlijk.

Screenshot 46

Deodorantsupplement

Luchtjes

Zoals we weten, kan zuiveringszout gebruikt worden om luchtjes tegen te gaan. Luchtverfrissers die op de markt verkocht worden zijn vaak heel ongezond. Weten wij wel eigenlijk wat er allemaal in deze flessen zitten? Natuurlijk niet! Wij raden aan om vanaf nu zuiveringszout te gebruiken. Dit is een veiligere alternatief en werkt samen met de geuren in plaats van ze te verdoezelen.

Air Freshener

Luchtjes

Wasgoed

Wordt uw wasgoed na verloop ook dof? Voeg dan nu één kopje zuiveringszout toe aan uw was en u zult schonere en heldere kleding krijgen. Zuiveringszout is een alkali, dit is een oplosbaar zout dat helpt bij het verwijderen van vlekken. Door de wisselwerking met zuren in de vlekken, helpt het deze te verwijderen.

Whiter And Brighter Clothing

Wasgoed

Desinfecteert

Er zijn zoveel producten op de markt voor het schoonmaken van de badkamer. Maar wat u misschien nog niet wist is dat zuiveringszout de goedkoopste optie is! Zuiveringszout heeft een desinfecterende werking en zorgt voor een schoon en glanzend oppervlak. Het kan voor alles gebruikt worden, van badkamertegel tot toilet. Wrijf uw mengsel over het doelgebied en veeg het na 20 minuten schoon.

Bathroom Cleaner

Desinfecteert

Polijsten

Heeft u dit ook? Heeft u net nieuw, glanzend bestek gekocht en na verloop van tijd wordt het dof. Hier weer een handige én goedkope hack om de doffe plekken tegen te gaan. Zuiveringzout initieert een chemische reactie, vandaar goed te gebruiken. Giet heet water vermengd met zuiveringszout over het doffe bestek en zie hoe mooi glanzend het weer wordt!

Polishing Silverware

Polijsten

Verwenbadje

Niet iedereen heeft de tijd of geld om zich te trakteren op een ontspannend uitje. Het is niet moeilijk om zelf een verwenbadje te creeëren. Het enige wat u nodig heeft is warm water en twee eetlepels zuiveringszout. Vanaf nu hoeft u er niks meer voor te betalen én u hoeft uw huis ook niet meer uit!

Spa Treatment1

Verwenbadje

Bacteriën

Iets wat u waarschijnlijk nooit doet, is de tandenborstel schoonmaken. Iedere dag stoppen wij het in onze mond, dan willen we toch ook wel dat dit schoon is? Zoals we weten heeft zuiveringszout een antibacteriële werking. Meng wat  zuiveringszout met water en azijn. Dip de tandenborstel erin en laat het 30 minuten weken.

Disinfect Toothbrush

Bacteriën

Insectenbeet

Iedereen is wel eens gebeten door een insect. Dan weet u ook dat deze beetjes vaak rood worden, jeuken en/of prikken. Zuiveringszout kan helpen om deze symptomen te verzachten. Zuiveringszout is verwerkt in de meeste voorgestelde crèmes, dus waarom niet alleen zuiveringszout en water gebruiken? Let wel op, het is niet veilig om iedere dag zuiveringzout op de huid aan te brengen.

Bug Bies

Insectenbeet

Aangebrand

Is je favoriete pan aangebrand tijdens het koken? Dit is een vervelend karwei om schoon te krijgen, soms wel onmogelijk. Maar nu niet meer, zuiveringszout pakt de aangebrande plekken aan! Kook wat water en zuiveringszout samen en giet het vervolgens over de verbrande plekken. U zult zien hoe makkelijk de aangebrande plekken te verwijderen zijn.

Burnt Pot

Aangebrand

Schoenen

Schoenen worden vaak vies, dit is haast niet te voorkomen. Maar wij hebben wel de oplossing gevonden, hoe u de schoenen weer schoon krijgt! Giet twee eetlepels zuiveringszout in twee doeken en zet de doeken aan elkaar vast. Laat ze vervolgens een tijdje in de schoenen voor het beste resultaat.

Cleaning Shoes

Schoenen

Neutraliseren

Brandend maagzuur kan ontzettend pijnlijk zijn. Dit is een branderig gevoel van je keel naar je maag, via je slokdarm. Vaak komt dit door te veel eten, stress, gekruid voedsel en bepaalde soorten fruit. Zuiveringszout kan brandend maagzuur tegengaan en kan de maagzuur neutraliseren. Mix een glas water met één theelepel zuiverigzout en u zult zich gauw weer beter voelen.

Heartburn

Neutraliseren

Kankerpatiënten

Kankerpatiënten krijgen vaak te maken met chemotherapie. Dit vertraagt de groei van kankercellen. Maar wist u dat zuiveringszout ook hier een efficiënte toevoeging is? Zuiveringszout kan de omgeving van de tumoren minder zuur maken, wat weer helpt voor de chemotherapiebehandelingen.

Cancer Treatments1

Kankerpatiënten

Ontbijt

Zuiveringszout kan ook gebruikt worden bij uw ontbijt. Eet u bijvoorbeeld ook graag omelet? Dan kunt u uw omelet met deze hack nóg lekkerder maken! Voeg een halve theelepel bij drie eieren, u zult zien dat er dan koolzuurbelletjes ontstaan. Hierdoor wordt de omelet lichter maar ook voller en smakelijker!

Fluffy Omelet

Ontbijt

Ontstoppen

We hebben het allemaal wel eens thuis, een verstopte afvoer. Of het nou in de badkamer is of in de keuken, een verstopte afvoer is altijd vervelend. Wilt u geen chemische producten gebruiken, dan hebben wij hier de oplossing voor u. Meng wat zuiveringszout met azijn en giet het in de afvoer met kokend water. Binnen 5 à 10 minuten is de afvoer helemaal leeg.

Cleaning Drains

Ontstoppen

Afval luchtjes

Soms brengen we het vuil net iets te laat naar de container of de zak lekt, waardoor er een vreselijke geur achter blijft in de prullenbak. Gelukkig weten we nu dat zuiveringzout goed werkt tegen luchtjes. Begin met het afvoeren van warm water gedurende ongeveer een minuut. Giet vervolgens 1/4 zuiveringszout in de afvoer en zet de afvoer 2 seconden aan. Voeg na 1 minuut een kopje azijn toe en je zult zien dat er belletjes ontstaan. Als je hiermee klaar bent, maak je alles schoon met water.

Garbage Disposals

Afval luchtjes

Bleken

Lust u ook zo graag een kopje koffie of thee? Dan weet u vast dat teveel hiervan uw tanden kan verkleuren. En om ze dan weer wit te krijgen, mag u veel geld uitgeven aan uw tandheelkundige of aan producten. Wij hebben nu de oplossing gevonden om weer een parelwitte glimlacht te krijgen. Heel simpel! Meng een kwart theelepel zuiveringszout met water en poets de tanden met een tandenborstel.

Screenshot 55

Bleken

Antibiotica

Te veel antibiotica innemen is niet goed de lijf. Maar heeft u toch vaak last van keelpijn of een keelontsteking? Probeer dan eerst eens te gorgelen met zuiveringszout voordat u naar de huisarts gaat. Zuiveringszout heeft een antibacteriële werking.

Sore Throat

Antibiotica

Nagels

Nagels willen weleens verkleuren en geel worden. Deze vlekken zijn nu makkelijk te verwijderen door zuiveringszout te mengen met een kleine hoeveelheid peroxide. Het mengsel kunt u vervolgens op de nagels scrubben en u zult zien dat uw nagels weer mooi wit worden.
sc name=”top-ad”]

Whiten Nails

Nagels

Oksels

Wilt u graag dat ene zomerjurkje aan? Maar durft u het niet omdat u donkere oksels heeft? Zeg maar gedag tegen deze kringen! Het enige wat we hiervoor nodig hebben is zuiveringszout, water en een kom. Maak een mengsel en breng het masserend aan, doe dit ongeveer één minuut. Laat het vervolgens een half uurtje intrekken en was het af met water. Voor het beste resultaat wordt er geadviseerd dit 2-3 keer per week te doen.

Lighten Your Dark Underarms

Oksels

Atleten

Wij weten zeker dat u deze hack nog niet wist! Atleten hebben veel baat bij zuiveringszout. Het kan je helpen langer op je hoogtepunt te presteren, met name tijdens intensieve trainingen. Zuiveringszout doet de vermoeidheid vertragen die je kunt ervaren naarmate de training toeneemt.

Exerciuse Performance

Atleten

Nieren

De nieren zijn ontzettend belangrijk voor onze gezondheid omdat ze overtollig water en afval uit ons bloed verwijderen. Bij een chronische nierziekte, verliezen de nieren geleidelijk hun functie. Zuiveringszout komt ook hier weer goed te pas. Zuiveringszout kan de progressie van deze ziekte vertragen en wordt geconsumeerd door supplementen.

Chronic Kidney Disease1

Nieren

Advertentie